Боремельська громада

Рівненська область

До уваги депутатів Боремельської сільської ради

Дата: 18.03.2024 15:08
Кількість переглядів: 44

Фото без опису
Законом України від 20.09.2023 №3384-IX «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», який набрав чинності 12.10.2023 року, відновлено декларування у порядку та строки, що визначені ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі — Закон).

Відповідно до ч. 1 ст 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) від 14.10.2014 року №1700-VII (із змінами та доповненнями), особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 Закону зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.
 Згідно підпункту «б» пункту 1 ст. 3 Закону до суб’єктів декларування та відповідальності за корупційні порушення відносяться депутати місцевих рад.
У зв’язку з наведеним, нагадуємо про необхідність подання депутатами Дубенської районної ради до 1 квітня 2024 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік.

Звертаємо увагу, що відповідно до чинного законодавства, порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Детальну інформацію щодо порядку заповнення та подання декларації можна переглянути на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/ у розділі «Декларування».

Враховуючи вимоги антикорупційного законодавства, просимо подати щорічну декларацію у встановлені Законом терміни


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь