Боремельська громада

Рівненська область

Власники нерухомості Демидівської та Боремельської громад сплатили 446 тис грн податку

Дата: 27.02.2024 15:09
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

За січень 2024 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Демидівщини 446 тис гривень. Це на 193 тис гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

 

Зокрема, із загальних надходжень податку на нерухомість 248 тис гривень сплатили фізичні особи. Решту, 198 тис гривень, перерахували до місцевих скарбниць юридичні особи.

 

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

 

Звертаємо увагу, що за наявності у власності платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, розрахована відповідно до підпунктів «а» – «г» п. п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь