Боремельська громада

Рівненська область

Менторство, як інструмент професійного розвитку

Дата: 28.12.2023 09:19
Кількість переглядів: 121

Фото без опису
21 грудня 2023 року відбулася зустріч робочої групи щодо реалізації пілотної програми менторства в Державній установі “Центр пробації” з використання інструментів пробації у роботі із суб’єктами пробації.

Захід відбувся під головуванням Олени Суботенко заступника директора Державної установи “Центр пробації”, за участі заступників директора Державної установи “Центр пробації” та керівників провідних напрямів, які будуть безпосередньо залучені до реалізації проєкту. 

Потреба у програмі менторства виникла внаслідок розатестації працівників пробації, повномасштабного вторгнення рф на територію України, вимушену евакуацію підрозділів і їх співробітників. Вагома частка працівників пробації з досвідом понад 3-5 років вимушені були звільнитись. Це призвело до відтоку кваліфікованих, досвічених кадрів, що своєю чергою значно впливає на роботу уповноважених органів з питань пробації. 

Мета програми менторства — створення і забезпечення ефективної системи підтримки професійного розвитку персоналу і збереження експертних знань щодо коректного і ефективного використання інструментів пробації.

Програма запроваджується на період 2024-2026 роки. У довгостроковій перспективі реалізація проєкту забезпечить концентрацію, збереження та передачу експертних знань в пробації, що сприятиме ефективному виконанню завдань і функцій пробації та підвищить статус пробаціонерів на регіональному й національному рівнях. А також потенційно сприятиме сповільненню відтоку професійно підготовленого персоналу та підвищенню ефективності реалізації завдань пробації.

Пілотна програма менторства є відповіддю на актуальні кадрові питання та виклики. Впровадження цієї програми є важливим кроком у напряму підвищення ефективності роботи Державної установи “Центр пробації”.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь