Боремельська громада

Рівненська область

Громади мають продовжувати збільшувати підтримку ЗСУ!

Дата: 08.08.2023 16:00
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

В свою чергу Верховна Рада має сприяти, щоб ці процеси з боку громад мали прозоре законодавче забезпечення.

Саме тому за ініціативи Дмитро Микиша були зареєстровані законопроекти №9559 та №9560, до співавторства в яких доєднався. Основний законопроект має всього дві ключові норми, які є вкрай актуальними тут і зараз!

1. Наділення виконавчих органів ОМС повноваженнями щодо надання фінансової та матеріальної підтримки сектору безпеки і оборони, а також щодо розробки та реалізації місцевих програм підтримки сектору безпеки і оборони (проектом №9560 відповідні зміни вносяться до Бюджетного кодексу).

2. Надання ОМС можливості проводити свою роботу в дистанційному форматі на період воєнного стану, оскільки це регулювання було передбачено законодавством про пандемію COVID-19, яке нещодавно було скасоване. Передбачено, що дистанційне засідання має передбачати ідентифікацію особи, можливість реалізації прав депутатів, чітку фіксацію волевиявлення результатів голосування тощо.

Ці законопроекти є реакцією на нараду з представниками ОМС, яку організував Андрій Мазан. Окрема дяка також Mikola Riznyk, що був дуже наполегливий. Вдвічі приємно, коли це питання адвокує Опішнянська громада, чий суттєвий внесок у підтримку українського війська був окремо відзначений на засіданні Конгресу в Івано-Франківську.

Як голова профільного підкомітету планую рекомендувати колегам розгляд даного законопроекту на найближчому засіданні комітету та підтримку за основу та в цілому!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь