Боремельська громада

Рівненська область

Неоцінений скарб громади – наші довгожителі.

Дата: 20.07.2023 16:15
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

Нелегке життя випало на їх долі, як і в більшості наших простих сільських українських жінок. До півстоліття трудового стажу, грамоти, вимпели, ордени, медалі… і часто-густо одинока старість…

Цими днями припало відзначити 90 літній ювілей ще двом нашим жителям.

Це Ганна Леонтіївна Крієнта с.Боремель та Ганна Іванівна Капунова с.Золочівка.

У Ганни Леотіївни доля дуже непроста. Нажаль в післявоєнний час чоловіків багато не повернулися з фронту і не судилося, як і багатьом її подругам-одноліткам, вийти заміж. Була найстарша в сім’ї із чотирьох, життя було в скруті і доводилося з 8 років ходити в найми до заможніших і працювати за їжу. А з 17 років працювала вже в ланці, вночі бігала на тік (тоді ще ціпами збіжжя молотили) і вагони їздили розвантажувати, ще й господарку немалу мала.

Коли не судилося меншій сестрі на життя – забрала до себе сироту-сина і покладала на нього надії, проте згодом і він помер.

І ось дякувати Богу, що є у селі ще один племінник, який в тяжкі моменти завжди допоможе, тай ще й сама і город (біля 50 с.) доглядає і паливо на зиму заготовляє , сусіди всі дуже добрі (коли сусід пропонує допомогти порізати – у відповідь чує: «Дякую Миколо, а я що буду робити?»).А по всіх інших питаннях завжди на підхваті помічниця Надія– соціальний робітник з сільської ради.

Ганна Іванівна Капунова – подібна доля – колгоспниця, доглядальниця тварин,

передовиця,член правління,

депутат. Довелося всього у житті зазнати, і по землянках жити,і євреям допомагати переховуватися, і нажаль бути свідком їх знищення. Попри свій поважний вік,ще в силі і собі дати раду і птицю доглядати і города попорати.

За сумлінну працю, окрім грамот, ордена є і подяка від самого Міністра сільського господарства, ще й легковий автомобіль виділили. І ось знову на старість, пережитки. Син на війні, вже багато місяців немає звісточки, і онук Женік теж воює, слава Богу час від часу телефонує і з Днем народження вітав.

Привітали ювілярок,поласували солодощами, поспілкувалися…

Єдине про що жураться!, щоби хтось частіше заглядував, і щоби війна скінчилася, та в мирі жили діти і дожили нашого віку…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь