Боремельська громада

Рівненська область

Про обмеження права на нарахування податкової знижки

Дата: 02.05.2023 15:01
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує про чинні обмеження права на нарахування податкової знижки, передбачені ст. 166 Податкового кодексу України. До їх числа відносяться: 

- податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника ПДФО або резиденту – фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті. 

- загальна сума податкової знижки, нарахована платнику ПДФО у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника ПДФО; 

- якщо платник ПДФО до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Нагадуємо, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум, зображуються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи. Декларація подається по 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року. 

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2022 року, можуть подати податкову декларацію до контролюючого органу упродовж всього 2023 року. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь