Боремельська громада

Рівненська область

Про зняття з обліку у контролюючих органах ФОП у разі її смерті, оголошення померлою або визнання такої особи безвісно відсутньою

Дата: 05.12.2022 11:18
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що зняття з обліку фізичної особи – підприємця у контролюючих органах здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті, або оголошення її померлою, або визнання її безвісно відсутньою.


Дата зняття з обліку фізичної особипідприємця відповідає даті отримання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особипідприємця.

Якщо контролюючим органом від спадкоємців отримано копію свідоцтва про смерть фізичної особи, яка зареєстрована підприємцем, і стосовно такого підприємця до ЄДР не внесено запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, контролюючий орган надсилає державному реєстратору копію свідоцтва про смерть такої фізичної особипідприємця для вжиття заходів, визначених Законом № 755 (п.п. 8 п. 11.18 розд. ХІ Порядку № 1588).


Стосовно фізичної особи, яка померла або визнана судом безвісно відсутньою або оголошена померлою чи визнана недієздатною, особою, відповідальною за погашення грошових зобовязань платника податків є особи, які вступають у права спадщини або уповноважені здійснювати розпорядження майном такої особи.

 

Претензії спадкоємцям пред’являються контролюючими органами в порядку, встановленому цивільним законодавством України для пред’явлення претензій кредиторами спадкодавця.


Після закінчення строку прийняття спадщини грошові зобовязання та/або податковий борг спадкодавця стають грошовими зобовязаннями та/або податковим боргом спадкоємців.

 

Протягом строку прийняття спадщини на грошові зобов’язання та/або податковий борг спадкодавців пеня не нараховується.


У разі переходу спадщини до держави грошові зобов’язання померлої фізичної особи припиняються.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь