Боремельська громада

Рівненська область

Місцеві бюджети Млинівщини отримали від власників нерухомості 2,1  млн грн податку

Дата: 13.07.2022 11:57
Кількість переглядів: 490

 

Фото без опису

Упродовж першого півріччя 2022 року до місцевих бюджетів Млинівщини надійшло 2,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Надходження платежу перевищують минулорічні показники на 1,1 млн грн.

Варто зазначити, що юридичні особи сплатили 1,0 млн грн податку на нерухомість, що на 278 тис грн більше, ніж торік. Фізичні особи– власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад1,1 млн гривень. Цей показник збільшився на 790 тис грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (п.п. 266.5.1 ст. 266 ПКУ).

Відповідно до пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь