Боремельська громада

Рівненська область

Суб’єкти господарювання Рівненщини надають перевагу програмним РРО

Дата: 20.06.2022 11:55
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що з початку року суб’єкти господарювання Рівненщини зареєстрували 4135 реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, у 2022 році податківці додали до обліку 3424 програмних РРО, решта – 711 – це класичні РРО.  З них, за час війни (більше трьох місяців), 230 представників бізнесу зареєстрували 258 ПРРО та 175  СГД  зареєстрували 242 класичних касових апаратів.

Загалом на сьогодні  суб’єктами господарювання області ведуться готівкові розрахунки з покупцями через належним чином зареєстровані 6002 РРО та 5508 - програмних РРО.

В податковій службі нагадують, що з 01.01.2022 року застосування РРО або ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків є обов’язковим для фізичних осіб - підприємців – платників єдиного податку 2-4 групи. Касові апарати не є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл, проте в такому випадку необхідно вести розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Крім того, звертаємо увагу, суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг, на обов’язок забезпечити можливість споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів (Постанова Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2010 року № 878).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь