Боремельська громада

Рівненська область

Нові надходження у бібліотеках Боремельської об’єднаної територіальної громади

Дата: 13.11.2020 11:48
Кількість переглядів: 5119

Фото без опису

«На хвилинку зупинись – нові книги подивись!» під такою назвою у бібліотеках громади у протягом року діяла виставка нових надходжень літератури.

Учнів, вчителів та тих, хто в наш час любить читати, ознайомлено із підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою, що надійшли в цьому році до публічно-шкільних бібліотек сіл: Боремля, Золочівки та Малева. Кожна з бібліотек, відносно до  кількісного складу вчителів та учнів, населення села, отримала відповідну кількість примірників. Навчально-методична література, найперше стосувалася вчителів початкової школи,  які навчають  наймолодших школярів за програмою нової української школи.

Актуальною для педагогів, а особливо для вчителів української мови,  стане книга «Методика реалізації українського правопису в новій редакції у закладах загальної середньої освіти». Новий посібник ознайомить освітян і усіх бажаючих, із тими новаціями, які було запропоновано Українським правописом 2019 року. А саме, щодо змін у нашому правописі, з погляду історії мови та відповідно до сучасного стану мовної системи. Ознайомившись із цими новаціями, вчителі можуть самі визначити, які теми і коли саме вони  повинні опрацювати зі школярами.

         Для учнів 5-6 класів надійшли посібники серії «Шкільна бібліотека»: «Цікаві факти з історії давніх часів», «Унікальні сторінки географії», «Захопливий світ біології», «Основи споживчих знань», «Антологія. Казка в шкільному курсі літератури», «Сучасна художня література», «Антологія. Фольклор, міфи і легенди народів світу в шкільному курсі літератури». Кожен, хто має бажання подорожувати сторінками цих книг, дізнається безліч цікавого і невідомого. Адже дані посібники, не повторюють зміст підручників, а доповнюють їх новими матеріалами, які допоможуть учням підвищити рівень володіння державною мовою та поглибити знання з даних предметів.

Хорошим, хоча і невеликим, оновленням бібліотечного фонду стала література вітчизняних та зарубіжних письменників у кількості 131 примірник що надійшли через Комунальний заклад «Рівненська обласна бібліотека для дітей» РОР за державною програмою «Про затвердження переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів» та від Управління культури та туризму Рівненської обласної державної адміністрації отримано 17 примірників книг авторів Рівненщини. Завітавши до бібліотеки, читач може вибрати книгу на свій смак і вік: художню, історичну, науково-популярну, дитячу.

Завжди раді новим підручникам і учні, і вчителі, і бібліотекарі. Цього року нові підручники отримали лише учні 3 класу, які навчаються за програмою Нової української школи – 378 примірників та вибірково,  «Всесвітню історію», «Історію України», «Інформатику» отримали учні 7-х класів.

Загалом це не так і багато. Вірніше дуже мало нового надходження. Станом на листопад місяць – всього лише 853 примірники на три бібліотеки.

 

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка Р.Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь