Боремельська громада

Рівненська область

Літо у бібліотеці, або як працювали бібліотекарі громади в умовах карантину

Дата: 27.08.2020 11:38
Кількість переглядів: 400

Фото без опису

Карантинні обмеження, викликані захворюванням на COVID -19, внесли свої корективи і у роботу публічно-шкільних бібліотек .  Схвально те, що бібліотеки, все ж таки, після невеликої перерви , що тривала з 23 березня по 18 квітня, змогли запрацювати. Радісно сприйняли цю новину учні школи, а особливо молодші школярі, які втомилися сидіти вдома, бо ж навчальний рік прийшлось закінчувати дистанційно. Не секрет, що саме ці дітки є найбільш активними відвідувачами наших бібліотек. Треба було бачити з якою радістю приходили вони до бібліотеки. Хтось гортав книгу в бібліотеці, хтось брав додому,  щоб читати разом з мамою і татком, старшими братиками чи сестричками, а то із бабусею та дідусем, а комусь було цікаво зафарбовувати розмальовки, а іншим –  ліпити з пластиліну, вирізати чи клеїти аплікації.  А тим часом бібліотекар мав можливість  порадити хорошу  книгу, прочитати їм цікаве оповідання чи вірш, разом обговорити прочитане, міркувати про моральні чесноти та їх значення для кожного з нас та для суспільства в цілому.

У Золочівській публічно-шкільній бібліотеці найчастішим відвідувачем був  Андрійко Лісовець, учень 2 класу Золочівської школи,  який, порадившись з батьками, ще й подарував до бібліотеки великий набір пазлів-мозаїки,  щоб і інші могли складати.  Відвідувачі бібліотеки, залюбки долучились до цієї справи,  із задоволенням, пазл за пазлом склали красиву картину.

Звичайно, основним завданням бібліотеки, незалежно від часів і суспільних устроїв є зібрання та зберігання знань та інформації, яка постійно змінюється.  Тож,  щоб книги та навчальні підручники були вчасно повернені користувачами, а книжковий фонд був впорядкований, перш за все, бібліотекарі з 10 по 19 червня провели прийом та інвентаризацію шкільних підручників, визначили забезпеченість навчальною літературою на 2020/2021 навчальний рік, відокремили підручники, які позичали в минулому році, щоб повернути, а також ті, якими можна поділитися в цьому році, задля кращого (якщо можливо, то 100 %) забезпечення навчальною книгою школярів та педагогів.

Літо не тільки пора відпочинку, а й напруженої праці,  щоб якнайкраще підготувати   шкільні навчальні кабінети, приміщення бібліотек до нового навчального року. Тож протягом липня-серпня кожен з бібліотекарів, обрав свій  напрямок роботи, відповідно до потреб бібліотеки, школи, громади, свого таланту та вміння. 

Так,  Неоніла Петрівна Макарук, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Боремель  працювала над створенням затишного і комфортного середовища у шкільній бібліотеці. Як результат: побілено, покрашено приміщення, гарно облаштовано  дитячий куточок, замінено меблі, стіни прикрашують красиві малюнки та нові стенди, пофарбовано стелажі, на яких розставлено нову літературу та тематичні виставки.

Ольга Віталіївна Харчук , бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Малеве , як учасниця народного фольклорного аматорського колективу «Перевело»,  брала активну участь у тематичних заходах, що проходили в громаді: вшанування  загиблих героїв-вояків ОУН-УПА у с. Шибин 14 серпня – «Пам’ятайте ж ви їх, пам’ятайте такими, пам’ятайте, їх завжди, українська земля!»,  святкуванні 29-ї річниці Незалежності України 23 серпня у селі Боремель – «З Україною в серці». Долучилась разом з педагогічним колективом опорного  навчального закладу «Малівська ЗОШ І- ІІІ ступенів» до створення змістовного, яскравого та красивого  простору у шкільних коридорах,  де діти могли б проводити активні перерви та  граючись навчатись. А ще разом з працівниками клубних установ громади та аматорського колективу «Перевесло» (керівник Зоя Павлік) започаткували нову форму роботи – запис відеопривітань з професійними  святами жителів Боремельської ОТГ.

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка разом із  Іриною Павлівною Ліщук – мамою учня 2 класу філії «Золочівська ЗОШ І-ІІ ступенів» ОЗ Малівська «ЗОШ І-ІІІ ступенів» та майбутньої першокласниці, зайнялись художнім оформленням фойє Золочівської школи, коридору ІІ поверху та шкільних сходів.

Ось так з користю і творчо пройшло літо у наших бібліотекарів. А коли останній листок серпня перегорнуто було на календарі, залишилось лише перевірити чи всі учасники навчального процесу отримали підручники.

 

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка   Р. Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь