Боремельська громада

Рівненська область

Літо у бібліотеці, або як працювали бібліотекарі громади в умовах карантину

Дата: 27.08.2020 11:38
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

Карантинні обмеження, викликані захворюванням на COVID -19, внесли свої корективи і у роботу публічно-шкільних бібліотек .  Схвально те, що бібліотеки, все ж таки, після невеликої перерви , що тривала з 23 березня по 18 квітня, змогли запрацювати. Радісно сприйняли цю новину учні школи, а особливо молодші школярі, які втомилися сидіти вдома, бо ж навчальний рік прийшлось закінчувати дистанційно. Не секрет, що саме ці дітки є найбільш активними відвідувачами наших бібліотек. Треба було бачити з якою радістю приходили вони до бібліотеки. Хтось гортав книгу в бібліотеці, хтось брав додому,  щоб читати разом з мамою і татком, старшими братиками чи сестричками, а то із бабусею та дідусем, а комусь було цікаво зафарбовувати розмальовки, а іншим –  ліпити з пластиліну, вирізати чи клеїти аплікації.  А тим часом бібліотекар мав можливість  порадити хорошу  книгу, прочитати їм цікаве оповідання чи вірш, разом обговорити прочитане, міркувати про моральні чесноти та їх значення для кожного з нас та для суспільства в цілому.

У Золочівській публічно-шкільній бібліотеці найчастішим відвідувачем був  Андрійко Лісовець, учень 2 класу Золочівської школи,  який, порадившись з батьками, ще й подарував до бібліотеки великий набір пазлів-мозаїки,  щоб і інші могли складати.  Відвідувачі бібліотеки, залюбки долучились до цієї справи,  із задоволенням, пазл за пазлом склали красиву картину.

Звичайно, основним завданням бібліотеки, незалежно від часів і суспільних устроїв є зібрання та зберігання знань та інформації, яка постійно змінюється.  Тож,  щоб книги та навчальні підручники були вчасно повернені користувачами, а книжковий фонд був впорядкований, перш за все, бібліотекарі з 10 по 19 червня провели прийом та інвентаризацію шкільних підручників, визначили забезпеченість навчальною літературою на 2020/2021 навчальний рік, відокремили підручники, які позичали в минулому році, щоб повернути, а також ті, якими можна поділитися в цьому році, задля кращого (якщо можливо, то 100 %) забезпечення навчальною книгою школярів та педагогів.

Літо не тільки пора відпочинку, а й напруженої праці,  щоб якнайкраще підготувати   шкільні навчальні кабінети, приміщення бібліотек до нового навчального року. Тож протягом липня-серпня кожен з бібліотекарів, обрав свій  напрямок роботи, відповідно до потреб бібліотеки, школи, громади, свого таланту та вміння. 

Так,  Неоніла Петрівна Макарук, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Боремель  працювала над створенням затишного і комфортного середовища у шкільній бібліотеці. Як результат: побілено, покрашено приміщення, гарно облаштовано  дитячий куточок, замінено меблі, стіни прикрашують красиві малюнки та нові стенди, пофарбовано стелажі, на яких розставлено нову літературу та тематичні виставки.

Ольга Віталіївна Харчук , бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Малеве , як учасниця народного фольклорного аматорського колективу «Перевело»,  брала активну участь у тематичних заходах, що проходили в громаді: вшанування  загиблих героїв-вояків ОУН-УПА у с. Шибин 14 серпня – «Пам’ятайте ж ви їх, пам’ятайте такими, пам’ятайте, їх завжди, українська земля!»,  святкуванні 29-ї річниці Незалежності України 23 серпня у селі Боремель – «З Україною в серці». Долучилась разом з педагогічним колективом опорного  навчального закладу «Малівська ЗОШ І- ІІІ ступенів» до створення змістовного, яскравого та красивого  простору у шкільних коридорах,  де діти могли б проводити активні перерви та  граючись навчатись. А ще разом з працівниками клубних установ громади та аматорського колективу «Перевесло» (керівник Зоя Павлік) започаткували нову форму роботи – запис відеопривітань з професійними  святами жителів Боремельської ОТГ.

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка разом із  Іриною Павлівною Ліщук – мамою учня 2 класу філії «Золочівська ЗОШ І-ІІ ступенів» ОЗ Малівська «ЗОШ І-ІІІ ступенів» та майбутньої першокласниці, зайнялись художнім оформленням фойє Золочівської школи, коридору ІІ поверху та шкільних сходів.

Ось так з користю і творчо пройшло літо у наших бібліотекарів. А коли останній листок серпня перегорнуто було на календарі, залишилось лише перевірити чи всі учасники навчального процесу отримали підручники.

 

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка   Р. Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь