Боремельська громада

Рівненська область

І читаю, і всім раджу!

Дата: 02.10.2020 11:10
Кількість переглядів: 2787

Під такою назвою,  29 вересня, у філії «Золочівська  школа І-ІІ ступенів»  ОЗ «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» відбувся святковий ранок приурочений Всеукраїнському дню бібліотек , який щороку відзначаємо 30 вересня.  

Цей день ввійшов в історію, як день пам’яті мучениць Віри, Надії і Любові та їхньої матері Софії. Біблія – це єдина Книга на всі часи, яка дає втіху, підбадьорення, навчає любити Бога і жити в християнській побожності, як ці три дівчинки (а їм було на той час всього 12, 10 і 9 років) та їх благочестива мама. Вони  залишили для людей приклад вірності Божому Слову в житті та мужності і стійкості через Святого Духа, що дав їм сили бути вірними в Ісуса Христа, аж до смерті. Тому, мабуть, не випадково,  Всеукраїнський День бібліотек – ми відзначаємо цього дня. Адже саме через Слово Боже розвивалась і ширилась писемність слов’янських просвітителів на наших землях.

І дуже добре, що є бібліотеки – великі чи маленькі, але всі вони виконують дуже важливу функцію – зберігають і розповідають про ті  знання і мудрість вікову, що дійшли до нас із сивої давнини, писані на пергаменті чи папірусі, на папері,  друковані чи на електронних носіях. Не дивлячись на різні соціальні устрої,  бібліотекарі і просто люди,  що цінували і любили книгу, старалися зберегти ці надбання, бо розуміли –  втрачена книга ніколи вже не повернеться, як не повернеться той, хто її написав.

Педагогічний  та учнівський колектив школи на чолі із завідуючою філією Ларисою Миколаївною Кушнірук , у переддень професійного свята, щиро вітали свого бібліотекаря. Ольга Василівна Шевчук, разом із учнями 4, 6 і 7 класів організувала святкове привітання, яке зуміла підготувати в таємниці. Тож святковий сюрприз вдався! На мене чекав святково прибраний клас, багато квітів і різнокольорових кульок, стопки книг, колаж із газет і електронних дисків, привітальні листівки і багато щирих посмішок.

Надзвичайно приємно було слухати чудові вірші, які діти мали бажання знайти самостійно, веселу пісню від моїх читачів, приймати теплі слова привітань та підбадьорення  від учительського колективу школи. Я дуже рада, що у мене стільки друзів -читачів. Це їм я завжди кажу: «Читайте, більше читайте! Бо читання наповнює розум знаннями, розвиває мислення, увагу. Нехай хороша книга стане вашим надійним другом!»

До привітань долучилися по телефону Оксана Василівна Малецька –в.о. старости  нашого села та Наталія Іванівна Губеня – завідуюча  сільським клубом.

У цей святковий день я по-новому переглянула своє ставлення до роботи і зрозуміла, що маю стати ще більш старанною і відповідальною на своєму робочому місці.  Бо все хороше, що оточуючі бачили в мені – то від Бога, а все погане – то те, що я повинна залишити позад себе, щоб моя праця, мої вчинки були на славу Богу і на користь людям.

 

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка  Р.Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь