Боремельська громада

Рівненська область

Осінні зустрічі у бібліотеці

Дата: 30.10.2020 10:59
Кількість переглядів: 3571

Фото без опису

         З початком нового навчального року гамірно стало не тільки у школах, а й у наших бібліотеках. Бібліотекарі: Неля Петрівна Макарук, Ольга Віталіївна Харчук, Руслана Василівна Циганюк, завжди раді, коли читач приходить на зустріч із книгою, бере її, читає, ділиться прочитаним, рекомендує хорошу і цікаву книгу іншому читачеві.

         Зазвичай, у вересні, до наших бібліотек приходять нові відвідувачі – це першокласники. Хтось із них уже є маленьким читачем, а для когось тут – усе нове, цікаве і не знає, як правильно поводитись у бібліотеці. Урок-екскурсія «Мандрівка книжковим містом», на який завітали першокласники зі своїми класними керівниками, і став тим путівником у наших невеликих книгозбірнях, який ознайомив маленьких читачів із правилами поводження із бібліотечною книгою та порядком, якого необхідно дотримуватись відвідувачам і користувачам бібліотеки.

         Урок-порада «Бережи підручник» став корисним нагадуванням школярам про те, як поводитись із підручником, щоб було приємно по ньому вчитись самому і іншим. Бо коли, надходить кінець навчального року – усі спішать чим скоріше здати підручники до бібліотеки. Але коли приходить час, щоб отримати підручники на новий навчальний рік – то ситуація зовсім інша. Тоді усі хочуть взяти чисту, не пошарпану навчальну книгу. Тож, бібліотекарі, в черговий раз, нагадали учням проте: щоб отримати охайний підручник, потрібно самому берегти його!

Осіння пора по-своєму красива і особлива пора року. Скільки чудових книг, з яскравими ілюстраціями, цікавими і повчальними історіями є у наших бібліотеках. Особливо учні молодших класів полюбляють відгадувати загадки, читати віршики, прислів’я та приказки, оповідання  про красу осінньої пори. Бібліотечний урок «Осінні дива у віршах, піснях, картинах, у загадках та прислів’ях» дуже сподобався учням 1-4 класів. Вони не тільки слухали, разом розмірковували про прочитане, а й з користю використали час на майстер-клас по виготовленню осіннього кленового листочка.

         Багато учнів 2-4 класів є активними читачами. Для них було проведено бесіду біля книжкової полиці «Книга творить людину». Діти залюбки брали книги, що навчають зростати добрими, працьовитими, товариськими. Найбільше їм сподобались повчальні оповідання Яна Паращича «Поради мурахи», Алли Алєксєєвої «Друг мій – Дмитрик», «Авраам та Лот: друга обіцянка», читанку з християнської етики частина третя – «Перемагай зло добром», збірки добрих і повчальних оповідань Василя Сухомлинського.

         Учні старшої школи були відвідувачами тематичних заходів такі як: «Творчість письменника-земляка Валеріана Поліщука», «Іван Карпенко-Карий – український письменник, драматург, актор (175 років від дня народження)» (Малівська бібліотека), «Боремельський Бабин Яр: без права на забуття (79-ті роковини пам’яті жертв Бабиного Яру» (Боремельська бібліотека), «Гумор та сатира Володимира Грабоуса (85-річчя від дня народження)» (Золочівська бібліотека) та інші, присвячені знаменним та пам’ятним датам року.

         Бібліотекарем Малівської ПШБ Ольгою Харчук було підготовлено презентацію-привітання до Всеукраїнського дня бібліотек.

 

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка Р.Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь