Боремельська громада

Рівненська область

45-те 1 вересня Золочівської школи: без урочистості, зате з молитвою

Дата: 04.09.2020 10:46
Кількість переглядів: 2863

Фото без опису

Цьогорічний Першовересень для  Золочівської школи – ювілейний! Можна лише уявити, як би старанно готувалися до цього дня вчителі та учні: розучували нові пісні та веселі сценки, декламували вірші, придумували красиву декорацію залу, запрошували гостей… Але в умовах карантину у зв’язку із коронавірусною інфекцією,  у цей день не було  навіть святкової лінійки. Доволі незвично, як для дітей, так і для батьків. Та все ж таки шкільний дзвінок продзвенів і закликав усіх на перший урок, який цього року пройшов в межах кожного класу. Бо навіть ті класні керівники, які планували провести його на подвір’ї школи, через дощик, який мрячів зранку, змушені були залишитись в приміщенні. Перший урок було присвячено тематиці профілактики коронавірусу – «Життя врятує обізнаність» та завжди актуальній темі про нашу  державу – «Україна – це ми!». Також  класні керівники вручили грамоти учням за високі досягнення у навчанні: Валерії Борщ (3 клас), Надії Швець та  Анастасії Кубічек (6 клас), Тетяні Зейкан і Вероніці Швець (8 клас) та подяки за участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу «Живи, книго!» на краще збереження навчальних підручників.

Особливо радісним цей день став для трьох першокласників, які разом із класним керівником Оксаною Віталіївною Ковалюк розпочали свою дорогу до країни знань. Завдяки спонсорській допомозі орендатора паїв  ТзОВ «Городище» Анатолія Олександровича Никонюка придбано телевізор, встановлено жалюзі на вікнах, за сприяння голови Боремельської ОТГ Віктора Михайловича Кореня замінено вікна в класі на енергозберігаючі, придбано класну дошку. Чимало сил та вміння приклали батьки, щоб їхнім діткам було приємно і затишно навчатись: фарбували, штукатурили, малювали, придбали коврик.

Хвилюючим і трішки сумним став день Першого вересня для трьох дев’ятикласників, для яких цей рік –  останній рік навчання у стінах рідної школи. Разом з Оленою Петрівною Чайковською –  класним керівником, вони пройдуть його здобуваючи знання, долаючи труднощі, ділячи радість, пишучи чергову сторінку історії школи.

Хвилюючим моментом для дітей та вчителів стала молитва, з якою на закінчення уроку, звернулися разом з вчителем суспільних дисциплін школи Віктором Леонідовичем Фидриком до Бога, просячи благословення та охорони на новий 2020/2021 навчальний рік.

Кожного року, завдяки злагодженій праці педагогічного колективу з місцевим керівництвом, орендаторами паїв, батьками, обслуговуючим персоналом,  золочівські школярі сідають за парти в охайні, оновлені, з любов’ю  облаштовані,  навчальні кабінети, бігають по затишних коридорах, смакують гарячі обіди, які так смачно завжди готує наш повар Юлія Євгеніївна Ковальчук.

У цей день,  хочеться,  на трішки, заглянути в історію навчального закладу. Гортаю сторінки шкільного альбому історії школи. Ось фото 1-го  вересня 1975 року. Тоді, 45 років назад,  усе було урочисто і святково. На подвір’ї зібралася чимала шкільна родина, гості, батьки, односельчани. В урочистій обстановці, голова колгоспу «Першотравневий»,  Мусійчук  Аліпій Степанович, перерізав стрічку і звернувся до присутніх з напутнім словом. Грав духовий оркестр. Вперше поріг нової школи переступили 11 першокласників. Директором школи було призначено Зозулю Володимира Андрійовича. А у  1976 році перший випуск нової школи становив двадцять два випускники.

З серпня 1985 року директором школи призначено Ларису Миколаївну Кушнірук. Тому ювілей сьогодні і у нашого директора. Ось уже 35 років, як  Лариса Миколаївна старанно і віддано керує навчальним  закладом та  навчає дітей географії. Матеріал своїх уроків завжди викладає цікаво, змістовно і просто.

Школа гордиться своїми талановитими, працьовитими  дітьми, за будь-якого часу, рада зустрічі з своїми випускниками.  Серед них є такі, які не лише закінчили цю школу, а й обрали фах учителя і повернулись у рідне село, щоб продовжити вчительську династію,  як от: Віктор Леонідович Фидрик – вчитель історії та правознавства; жити любов’ю до дітей, своєї професії, як Олена Петрівна Чайковська (Вітюк) – вчитель рідної мови та української і зарубіжної літератури. А молода, креативна Олена Віталіївна Скрипчук (Смалько) вчитель початкових класів комунального закладу "Луцька  гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області, завдяки своїй старанності, відданості улюбленій професії, любові до дітей, здобула перемогу у  ІІ (обласному) турі всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2017» у номінації «Початкова освіта» і поповнила когорту вчителів-професіоналів третього заключного туру найпрестижнішого із освітянських конкурсів, ставши його лауреатом.

Школа – це не просто будівля. Це – храм науки, знань, мудрості. Як багато значить вона у житті кожної людини. Переступаючи її поріг, ми поринаємо в країну знань, стежками якої  завжди будемо йти протягом всього свідомого життя, набуваючи на цьому шляху щось нове для себе.

І тому школа і вчитель залишаються в нашому серці назавжди, живуть у нашій пам’яті, у наших спогадах.

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка  Р.Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь