Боремельська громада

Рівненська область

«Святий Миколай іде — Різдво веде»

Дата: 20.12.2019 11:17
Кількість переглядів: 568

Наш народ у році має свят багато,

Та ніяке не замінить дітям одне свято.

Коли зимонька надходить, земля замерзає,

До діточок іде у гості свято Миколая.

Такими словами розпочалося цьогорічне свято Миколая у філії «Золочівська ЗОШ І- ІІ ступенів» опорного закладу «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», адже День святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, а й цікаво. Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні. В холодну зимову пору, коли сніги засипають землю, коли ночі довгі, а дні короткі, українські діти з нетерпінням чекають одну незвичайну ніч – ніч, коли до них приходить Святий Миколай.

От і в нашій школі цьогоріч вперше відбулось таке свято. У гарно прикрашеній залі, з самісінького ранку, дітей зігрівав «Різдвяний камін»,  який учні та вчителі виготовили своїми руками напередодні свята, ялинка, ангелики та безліч подарунків. Розпочалось свято виступом діточок із ДНЗ «Лелека», де вихователь розповіла історію свята. Дошкільнята весело та з захватом розповідали про дива у цю ніч та про Миколая з торбинкою, у якій повно гостинців для слухняних діточок.

Всі діти надзвичайно хвилювалися, адже на свято завітав сам Миколай, кожен хотів якомога краще розказати віршик, заспівати і затанцювати.

 В цей день сцена ніби перетворилася в казку, а всі учасники свята - в казкових персонажів. На свято завітали ангелики та зірочка, які спустилися із небес, щоб освітити шлях святому Миколаєві до дітей. Ролі яких майстерно виконали учениці 3 і 4 класів. Весело кружляли в танці і сніжинки – пушинки. Також на нашому святі прозвучало безліч пісень від учнів початкових класів.

Продовженням свята став злий, підступний план нечистих сил, які викрали чарівну паличку у «Аліси з країни чудес», і хотіли зіпсувати свято нашим дітлахам. Майстерно виконали роль пастушків і учні 2 класу, які застерігали нас від біди. Але знайшлися наші добрі друзі: Мальвіна, П’єро, Буратіно та звичайно – фея, ролі яких виконали учні 3, 6 і 9 класів, які допомогли віднайти втрачене і повернути дітям свято.

  Причарували своєю сценічною харизмою глядачів зали і учні 8 класу, які зіграли бездоганно ролі у сценці «Золоте правило». Ця сценка нагадала всім  заповідь Ісуса Христа: «То ж  усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чинить їм і ви ». В кінці сценки, діти попросили у Миколая щастя своїй родині і коханій Україні, заспівавши «Молитву за Україну».

Привітав зі святом Миколая та прийдешніми святами усю шкільну родину і голова Боремельської ОТГКорінь Віктор Михайлович, який побажав всім здоров’я, миру, щастя і віри в дива. Подякував організаторам свята, юним артистам та меценатам. Варто сказати, що Миколай прийшов не з пустими руками, а з гостинцями для всіх учнів школи, а помічниками Миколая цього року були: ТзОВ «Городище» та «Хавест Агро».

Але на цьому свято наше не закінчилося. Продовженням став благодійний солодкий ярмарок «Творити добро легко», до якого долучилися голова громади – Віктор Михайлович, староста села – Оксана Василівна, завідувач філії – Лариса Миколаївна, вчителі школи, батьки, учні та гості свята. Учні із задоволенням продавали солодку випічку, адже метою ярмарку став збір коштів на придбання подарунків  для людей, які проживають у територіальному центрі с. Більче.

Після урочистої частини Миколай завітав до кожного класу і особисто з найкращими побажаннями подарував кожному учневі солодкий подаруночок. Ми впевненні, що це свято запам’ятається нам на довго. Творімо добро разом!

 

Шкільна родина Золочівської школи

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь