Боремельська громада

Рівненська область

Виховання правової свідомості школярів!

Дата: 21.10.2019 16:04
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

З 14 по 18 жовтня у філії «Золочівська ЗОШ І-ІІ ст.» ОЗ Малівська ЗОШ І-ІІІ ст.  проходив Тиждень права.

         Учні 8-9 класів разом із викладачем здійснили ряд цікавих і повчальних екскурсій до Демидівського відділення поліції, районного суду, пожежно-рятувального підрозділу.

Суддя Алла Олександрівна   ознайомила школярів із залою суду та поспілкувалась на тему юридичної, цивільної, адміністративної відповідальності неповнолітніх.

Інна Анатоліївна Палаєвська – інспектор ювенальної превенції району, наголосила на правилах безпечної поведінки, яких потрібно неухильно дотримуватись, щоб не стати жертвою злочину, та  провела екскурсію у відділку поліції і ознайомила юних відвідувачів  із табельною зброєю та засобами захисту.

Цікавою і корисною виявилась екскурсія пожежною частиною Демидівського РС ГУДСНС у Рівненській області, де учні не тільки поглибили знання з основ безпеки життєдіяльності, а й ознайомились з історією цього закладу.

На закінчення правового тижня Віктор Леонідович підготував повчальний урок-тренінг  «Міцна сім’я – міцна держава».  Старшокласники  взяли участь у рольовій грі «Життя – не гра, але дуже схоже» та  розв’язували змодельовані ситуації по темі сімейного права, переглянули відеоролики: «Моя сім’я», «Соціальний ролик про сімейні цінності». 

«Краще один раз побачити, ніж сто раз почути», – каже народна мудрість, адже 90% інформації людина сприймає через зір. Тому, щоб учні краще  впоралися з величезним обсягом інформації, яка кожного дня атакує їх мозок, вибрали корисне для себе і на майбутнє, Віктор Леонідович Фидрик – вчитель суспільних дисциплін школи,  запропонував провести ці тематичні заходи у формі екскурсії та тренінгу. Зустрічі з правоохоронцями, рятувальниками, ситуаційні задачі  сприяли формуванню в підлітків вміння самостійно приймати рішення в критичних ситуаціях, аналізу людських вчинків – що є добро, а що – зло, відношенню до свого життя – як до найбільшої цінності.

 

Бібліотекар ПШБ с.Золочівка                                        Р.Циганюк

 

  



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь