Боремельська громада

Рівненська область

Знову школа двері відкриває

Дата: 03.09.2019 16:06
Кількість переглядів: 632

Фото без опису

Швидко проминуло літо і Першовересень гостинно запросив учнів  за парти. У школі,  де нещодавно пахло фарбою і тишею –  весело і гамірно.

 «Здрастуй, школа, рідна школа! Ти давно чекала нас…» –   співають старшокласники, розпочинаючи День Знань у Золочівській школі, що відбувся 2 вересня.

Урочисто звучить Гімн держави. Зі словами привітань до присутніх звернулися завідувач філії – Лариса Миколаївна Кушнірук та в.о.сільського старости – Оксана Василівна Малецька. Учням, які досягли високих результатів у навчанні вручили похвальні листи, та подяки тим, хто бережно відноситься до шкільних підручників. Лариса Миколаївна подякувала місцевій владі, спонсорам, батькам, вчителям та обслуговуючому персоналу школи за допомогу та активну участь у підготовці закладу до нового навчального року. Вдячних слів  заслуговує і Лариса Миколаївна, яка більше тридцяти років очолює школу, бо саме вона, як господиня закладу, заохочує, організовує,  гуртує всіх, щоб тут було комфортно і затишно навчатися  і діти отримували якісні знання.

Завжди уважний до проблем школи голова громади – Віктор Михайлович Корінь. Він також завітав на свято, привітавши всіх з цим чудовим днем, вручив подяки батькам за виховання дітей та активну участь у житті школи, а також привіз подарунок для шкільної їдальні, щоб полегшити працю повара, а шкільні обіди завжди були вчасно і смачні.

До привітань долучилися колишні випускники школи: Віктор Леонідович Фидрик – вчитель суспільних дисциплін та мама випускниці –Людмила Ісаківна Матвійчук.

Хоча на дворі ще доволі гаряче гріло осіннє сонечко, у шкільному залі було тепло не тільки від нього. Якась, по-особливому добра, дружня атмосфера панувала серед присутніх,  де  і діти і дорослі, раділи зустрічі один з одним, спільно зробленій праці. Мабуть цього дня, ніхто не шкодував про те, що затратив частинку свого часу, коштів, допомагаючи у ремонті, бо класні кімнати, шкільні коридори і подвір’я так і посміхались чистотою, акуратністю, вишуканістю.

Трішки замріяні, радісні і змужнілі, красиві і юні, стояли дев’ятикласники на шкільному святі. Вони дивились на молодших школярів і впізнавали недавніх себе: маленьких, схвильованих, безтурботних. А сьогодні, ступивши на сходину випускного класу, розуміли, що залишилось зовсім не багато часу і вони скажуть дитинству: «Прощавай».

  Учні школи разом з Королевою Знань, Буквариком, казковими героями додали присутнім низку приємних хвилин з піснями та віршами, веселим флешмобом, побажаннями всього доброго, хорошого, світлого на новий навчальний рік. Відповідальною за підготовку і проведення свята була Олена Петрівна Чайковська, яка напередодні Дня Знань за високий професіоналізм, сумлінну працю в освітянській галузі, особистий внесок у здійснення навчально-виховного процесу та роботу з обдарованими дітьми, була нагороджена грамотою Боремельської сільської ради.

Свято, по-родинному тепле і затишне, добігло до кінця. Чарівна мелодія шкільного дзвоника покликала усіх на перший урок. Бо ж день Першого дзвоника – це не тільки святкова урочистість, а й початок нової, незвіданої стежини у безмежний світ Країни Знань. І торують цю стежину, кожний по-своєму, відповідно до таланту, старання, вміння навчатися. Але головнішим понад усі досягнення є вміння бути ЛЮДИНОЮ, жити ГІДНО. Саме про це, розмірковували  батьки і їхні діти на першому уроці: «Сім’я – живильне джерело держави України» (2 клас), «Добро починається з тебе» (3 клас), «Дружба – найцінніший скарб» (4, 5 класи), «Щастя – пункт призначення, чи спосіб подорожувати» (6 клас), «З Україною в серці» (8 клас), «Мистецтво жити гідно» (9 клас). Круглі столи, тренінги, філософські висловлювання,  роздуми спонукали кожного подивитись у своє серце, бо живемо не так як хочемо, а так як поступаємо. А істина залишається одна:  все, що робимо – вертається до нас. Тож робімо добро, щоб його більше стало на світі!

 

 

Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Золочівка 

 Р.Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь