Боремельська громада

Рівненська область

Тиждень зарубіжної літератури в школі

Дата: 29.09.2018 09:30
Кількість переглядів: 1344

Фото без опису

  З 24 по 28 вересня у філії «Золочівська ЗОШ І-ІІ ступенів» опорного закладу «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» проходив Тиждень зарубіжної літератури під назвою «Від успішного читача до успішної людини».

Олена Петрівна Чайковська – викладач цього захоплюючого предмету, низкою тематичних заходів повела школярів цікавим і безмежним світом художнього слова зарубіжної літератури.

Розпочався Тиждень урочистою лінійкою «Книга – наш друг і порадник». Адже людина, яка багато читає, не лише поглиблює свої знання і розширює кругозір, а й вчиться самостійно мислити, аналізувати прочитане, влучно висловлювати свої думки. Читаючи кращі всесвітньо відомі твори світової літератури, ми не тільки отримуємо естетичну насолоду, а відкриваємо для себе історію різних народів, їх культуру, особливості побуту, звичаїв  і традицій. Тож для всіх шанувальників зарубіжної літератури, Олена Петрівна запропонувала завдання-конкурс «Читаємо, уявляємо, пишемо, малюємо». Протягом Тижня учні малювали ілюстрації до прочитаних творів, писали листи улюбленим героям, створювали власні літературні твори.

У вівторок до уваги учнів вчитель представила презентацію «Україна і зарубіжні письменники». Де присутні довідались цікаві факти про письменників Європи та Близького зарубіжжя, які народилися на Україні або відвідали Україну та згадували про неї в своїх творах.

   Учні 5 класу з нетерпінням чекали середи, адже цього дня вони проявили свої здібності та знання у турнірі «Літературні розумники», який включав такі конкурси: «Бліц-турнір», «Намалюй казку», «Впізнай казку», «Народ скаже, як зав’яже». Преможцем стала учениця 5 класу Надія Швець.

Наступного дня усіх чекав конкурс-свято інтелекту «Знавці зарубіжної літератури» серед учнів 7-9 класів. Змагалися дві команди: хлопців – «Читачі зарубіжної літератури» та команда дівчат – «Літературознавці». Вони пройшли такі літературні зупинки, щоб виявити кращих та начитаних: «Розминка», «Чарівні предмети», «Продовжити назву», «Літературні пазли», «Плутанка», «Дуель команд». Перемогу здобула команда хлопців.

Протягом Тижня, кожен клас підготував виставку крилатих слів відомих людей про книгу і читання.

  У п’ятницю, підводячи підсумок, Олена Петрівна нагородила найактивніших і найстаранніших. Ним стали учні 5-8 класів.

Тиждень закінчився, але мандрівка у безмежний світ зарубіжної художньої літератури для наших школярів лише починається. Попереду – нові книги, нові відкриття. Адже творіння справжніх митців художнього слова залишаються читаними у всі часи.

 

 

 

Бібліотекар с.Золочівка                                              Р.Циганюк



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь