Боремельська громада

Рівненська область

Соборність України – єдність нації

Дата: 22.01.2018 15:19
Кількість переглядів: 659

Фото без опису

   День 22 січня увійшов в історію як велике державне свято. День, коли на Софіївському майдані, морозного дня 1919 року, урочисто прозвучали слова Акта Злуки: «Віднині воєдино зливаються, століттями відірвані одна від одної частини єдиної України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна….для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу.»

   До цієї дати у Золочівській школі, у понеділок, 22 січня, була проведена година історії «Народжена бути єдиною». Вчитель історії В.Л.Фидрик та бібліотекар нагадали присутнім про ті далекі події 1918, 1919 років, які стали доленосними на шляху державотворення і єднають покоління Живим ланцюгом єдності у наш час. Присутні переглянули відео: «Акт Злуки: відтворення історичної правди», «Історія України це шлях до Незалежності».

Учні 6 класу та учасники клубу за інтересами «Друзі книги» декламували вірші присвячені Дню Соборності, красі рідної України.

А для тих, хто прагне поглибити свої знання з історії України, стане в пригоді книжкова виставка «Україна: єдина, соборна, незалежна!»

 

   Бібліотекар с.Золочівка                                                   Р.Циганюк

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь