Боремельська громада

Рівненська область

Під веселковими барвами літа !

Дата: 14.06.2018 12:40
Кількість переглядів: 732

Фото без опису

   З любов’ю до дітей. Саме такими словами хочеться розпочати розповідь про команду вчителів пришкільного табору відпочинку з денним перебуванням «Веселка» що з 29 травня по 13 червня діяв у філії «Золочівська ЗОШ І-ІІ ступенів» опорного закладу «Малівська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Адже, завдяки змістовно складеному плану роботи керівника табору – Катерини Вікторівни Мельник та старанних і завзятих вихователів загонів: Ольги Василівни та Андрія Сергійовича Шевчуків, Оксани Віталіївни Ковалюк, Анастасії Миколаївни Ніжник, Олени Петрівни Чайкоської, Олександра Миколайовича Паламарчука, бібліотекаря публічно-шкільної бібліотеки, кожен день для дітей був перетворений у свято, у маленьку казку.

   Сповнені ентузіазму, бажання забезпечити цікавий і змістовний відпочинок, щирі, завжди готові допомогти дитині у виконанні завдань чи конкурсів, вони з першого дня згуртували навколо себе команди загонів і спонукали дітей брати активну участь у пошуку цікавих ідей, створенні інсценізацій і костюмів.

Тому, не боюсь сказати, що діти, з великим задоволенням, протягом цих двох тижнів, поспішали до школи і навіть старалися дещо підготувати до наступного тематичного табірного дня, щоб якомога краще представити свій загін.

   З урочистої лінійки «Сонце посміхається, табір починається» та конкурсу малюнків на асфальті «Літо кличе» розпочався перший день роботи табору. Цього дня, вихователі зі своїми учнями, розучивши пісню та речівку, презентували загони «Здрастуйте, це ми!»:  «Бджілка» (1,3 клас), «Вишеньки-черешеньки» (2,4 клас), «Невгамовні» (6-8 класи).

   Кожен день розпочинався з зарядки та ранкової лінійки і нагородження переможців конкурсів. А  ними найчастіше були усі три загони, бо  діти були дуже старанні і активні. А ще, в обідню пору, діти з нетерпінням чекали смачного і корисного обіду, який з любов’ю був приготовлений поваром шкільної їдальні – Юлією Євгенівною Ковальчук. Не можна оминути вдячним словом завідувача філії – Ларису Миколаївну Кушнірук, за мудру пораду та як  головного представника журі табірних конкурсів, а також –  технічних працівників школи – Тетяну Павлівну Яцик та Марію Ростиславівну Оленчук, які дбали про чистоту і порядок.

   Загальнотабірне свято «Бал квітів» об’єднало усіх другого дня. Тут були: і конкурс малюнків «Квіткова фантазія», і розповіді, і легенди, пісні та вірші про квіти. А з пахучих букетів літнього різнотрав’я, принесених дітьми, були сплетені красиві віночки: великі і маленькі.

   Незабутні враження отримали вихованці табору у День сміху. Кожен загін підготував гумористичний плакат та  веселі гуморески на конкурс «Єралаш» та проявив акторські здібності у конкурсі «Веселі мітли», інсценізуючи жартівливі  сюжети під веселу музику. Та родзинкою дня, і мабуть всього табору, стало шоу «Мій вихователь зможе». Щирими оплесками підтримували діти своїх вихователів, які змагалися хто краще і швидше зварить борщ, заб’є цвях, з’їсть лимон, вправно вміє вишивати, більше всіх стрибає на скакалці.

   1 червня, у День захисту дітей, діти розучували та співали пісні про дружбу, взяли участь у конкурсах: малюнків на асфальті «Щасливе дитинство» та «Юні дизайнери»  – створення костюмів своїми руками із різних матеріалів – з використаних дисків, старих газет, квітів, гілля дерев, одноразових кульків. Показ нової моди вдався «на ура!»

   Яскравим видався День бантика. Це був справжній карнавал бантиків. Бантики були скрізь: на стінгазеті «Веселі бантики», на одязі і взутті, на зачісці, і навіть сама зачіска – у формі банта. Великі і малі, різного кольору і форми. Про бантики складали вірші та казки. Журі визначило найбільшого та найменшого бантика і найбільшу кількість бантиків загону. Переможцями стали «Невгамовні».

    Вони ж виявилися кращими і наступного дня, у День індіанця.  Побудоване житло, оригінальні костюми та ритуальний танець загону «Невгамовних» отримали найбільшу кількість балів.

Смачним і корисним для усіх став День здоров’я, що розпочався з ранкової зарядки та бесіди «Здоровим бути модно» та конкурсу на кращу емблему олімпійських ігор. А потім, усі дружно зібралися у холодочку за школою, під широкими вербами. Діти разом з вихователями  варили у казанку  кашу, юшку з риби, жарили шашлик, готували салат із овочів.

   Цікавим і повчальним видався День безпеки. Вихователі разом із дітьми підготували тематичні стінгазети «Безпека щоденного життя»,  слухали бесіду «Пожежна безпека» та взяли участь у вікторині «Протипожежна служба 101».

А День казки знову закликав усіх до творчості та креативності у акторському мистецтві. Кожен загін працював над створенням костюмів та інсценізував стару казочку на новий лад: загін «Бджілки» – «Рукавичка», «Вишеньки-черешеньки» – «Чорнушка», а «Невгамовні» – «Вовк і семеро козенят».

У День веселих ноток любителі музичного мистецтва взяли участь у пісенному конкурсі «Голос табору», танцювальному марафоні «Танець – пісня душі», грі «Вгадай мелодію».

Старанно готувались усі до представлення свого загону у День патріота. Із квітів, квілінгу, кольорового паперу, стрічок, вирізаних картинок діти виготовили різні поробки на тему «Моя Україна», а тоді всі зібрались на табірне свято «Я патріот», підготувавши літературно-пісенну композицію свого загону і на згадку всі дружно сфотографувались на фоні чудової української природи.

 Звичайно, після всіх цих тематичних заходів, діти грали у футбол, інші ігри, відвідували дискотеку та досхочу відпочивали на каруселях нещодавно встановленого дитячого майданчика за сприяння народного депутата Олександра Дехтярчука.

   У день закриття табору  проведено конкурс малюнків яким хочуть діти бачити табір наступного року – «Табір майбутнього» та оформлено табірні стінгазети «Мої враження про табір».

 

Бібліотекар с.Золочівка                                                    Р.Циган


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь