Боремельська громада

Рівненська область

Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля»

Дата: 13.12.2018 11:43
Кількість переглядів: 863

Фото без опису

«Ми за щасливе майбутнє» - під таким гаслом цьогоріч в ОЗ «Малівська ЗОШ І – ІІІ ст.» стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля». Метою даної акції є привернення уваги суспільства до проблеми насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, жорсткого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо домашнього насильства; формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства; виховання толерантних стосунків у всіх учасників навчально-виховного процесу.

   Дана акція охоплює такі важливі дати як: Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок; Всесвітній день боротьби із СНІДом; Міжнародний день боротьби із рабством; Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями; Міжнародний день волонтера; Вшанування пам’яті студенток розстріляних у Монреалі; Міжнародний день боротьби із корупцією та Міжнародний день прав людини. Для досягнення поставленої мети було організовано виставку у публічно-шкільній бібліотеці «Зупини насильство – зупини себе»; зустріч з працівниками ювенальної превенції на тему «Знай свої права та виконуй свої обов’язки», зустріч з сімейним лікарем на тему «Шкідливі звички та їх наслідки» (перегляд відеофайлів), фестиваль малюнків «Щаслива сім’я без насильства», конкурс творів «Щастя моєї сім’ї», випуск стіннівки «Скажемо СНІДу – НІ»; урок толерантності «Доброзичливі стосунки з оточуючими»; перегляд відеоролика «Життя на продаж»; бесіда «Людина – дар а не товар»; флешмоб «Я проти насильства – я жінка»; день  смайлика «Подаруй посмішку один одному»; тренінг для педагогічного колективу «Допоможи собі бути щасливим». Підсумком акції був виступ учнів 8 кл. під гаслом «Ми – проти  насилля» та виготовлення серця радості, щастя.

В сучасному світі проблема насильства попри всі досягнення цивілізації зберігає свою актуальність. Іноді буває, що ми відводимо очі від чужого горя. Забуваємо що найвищою цінністю є людина її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканість та безпека. Тому виховати в собі небайдужість не просто можна, а навіть треба. Збагачуймо свої знання з правової свідомості, вчімося захищати себе від жорстокого та агресивного ставлення інших, повчаймо один одного, допомагаймо долати труднощі і просто будьмо щасливі…

Заступник директора з виховної роботи

ОЗ «Малівська ЗОШ І - ІІІ ст.»

Яворович  І.К.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь