Боремельська громада

Рівненська область

Моє улюблене життя – без булінгу

Дата: 26.09.2018 11:39
Кількість переглядів: 2061

Моє улюблене життя – без булінгу

Зовнішній вигляд, мовлення, поведінка, успіхи в навчанні, соціальний статус – все це може стати причиною цькування дитини. За статистикою, 80% українських дітей піддаються знущанню, навіть цього не усвідомлюючи. Тривалий процес свідомого, жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини – це БУЛІНГ.

«Козлом отпущения» або жертвою булінгу може стати кожен. Ним може стати будь – який учень, навіть сильний, здатний протистояти тиску групи однокласників. Але деякі діти мимоволі провокують однолітків і частіше за інших стають жертвами ганьби. Серед них - ті, хто незвично одягнений або «дивно» поводиться, хто неохайний. Або хлопчики та дівчатка, які не можуть дати відсіч, або дуже чутливі діти – їх неважко вивести з себе, змусити плакати. Нині набуває великої популярності кібербулінг. Це приниження за допомогою мобільних телефонів, інтернету. Діти реєструються в соціальних мережах, створюють сайти, де можуть вільно спілкуватися, ображаючи інших, поширювати плітки, особисті фото та відео в неочікуваних місцях.

В освітньому процесі вирішальна роль у боротьбі з булінгом належить соціально – психологічній службі, педагогам, керівництву закладу. В опорному закладі «Малівська ЗОШ І-ІІІ ст.» був проведений «Тиждень протидії булінгу». Класні керівники на виховних годинах проводили заходи протидії цькуванням. Практичним психологом закладу була проведена просвітницька робота з учнями на тему: «Мій улюблений світ – без булінгу». Результатом цього стала алея долоньок, на яких учні писали якою повинна бути людина, щоб у її житті не стався булінг. Усі учасники освітнього процесу повинні дійти єдиної думки, що насильство, цькування, дискримінація є неприпустимі у кожному закладі.

Дорослі не зможуть ізолювати дітей від важких ситуацій і переживань. Це вічна й невід’ємна складова життя. Але вони можуть допомогти вирішувати й створювати максимально сприятливе для цього середовища. Вирішувати, а не замовчувати чи заперечувати. Це особливо актуально в нашому сучасному суспільстві.

Практичний психолог опорного закладу

«Малівська ЗОШ І – ІІІ ст.»

Рябонець Н.О.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь