Боремельська громада

Рівненська область

Інформує!! Інспекція Держенергонагляду у Рівненській області

Дата: 23.05.2018 09:04
Кількість переглядів: 806

ІНФОРМАЦІЙНИЙ    ЛИСТ

   Для організації належної та своєчасної підготовки енергетичного господарства підприємств, установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років інспекція Держенергонагляду вважає, що тільки своєчасно розпочата та організаційно забезпечена робота підприємства може гарантувати його стале функціонування в зимовий період.

  Міненерговугілля України внесено зміни та доповнення до деяких галузевих нормативних документів, які мають безпосереднє відношення до організації робіт в осінньо-зимовий період, а саме:

  • Положення про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період, затверджене наказом Мінпаливенерго України № 231 від 07.07.2006 (у редакції наказу Мінпаливенерго України № 667 від 29.12.2008), зареєстроване Міністерством юстиції України 03.03.2009 за № 195/16211.
  • Інструкція про розслідування і облік технологічних порушень на об’єктах електроенергетики і в об’єднаній енергетичній системі України, затверджена наказом Мінпаливенерго України № 255 від 09.06.2005 (у редакції наказу Мінпаливенерго України № 668 від 29.12.2008), зареєстрована Міністерством юстиції України 10.03.2009 за № 208/16224.

  Спільним наказом Міністерства палива та енергетики України та Міністерства житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 року    № 620/378, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.12.2008 за № 1310/16001, затверджено Правила підготовки теплових господарств до опалювального періоду.

    Беручи до уваги особливу важливість робіт з підготовки енергетичного господарства до роботи в осінньо-зимовий період, Держенергонагляд рекомендує при підготовці відповідних заходів врахувати та забезпечити до початку опалювального сезону та осінньо-зимового максимуму навантаження енергосистеми виконання таких основних робіт:

  • постачання палива у відповідності до технологічних потреб, створення його нормативних запасів;
  • приведення схем зовнішнього електропостачання споживачів до нормального режиму роботи, передбаченого проектними рішеннями;
  • укомплектування аварійного запасу обладнання, запасних частин та матеріалів, інструментом, знаряддям, засобами захисту, теплим спецодягом;
  • підготовку машин та механізмів до робіт в умовах понижених температур;
  • ремонтів обладнання електроустановок, устаткування теплових установок та мереж у необхідних обсягах;
  • випробування та налагодження обладнання електроустановок, устаткування теплових установок та мереж в необхідних обсягах;
  • промивання устаткування та трубопроводів теплових мереж, центральних теплових пунктів систем теплопостачання;
  • розроблення експлуатаційних режимів роботи систем теплопостачання, а також заходів з їх забезпечення;
  • перевірок пристроїв релейного захисту та автоматики;
  • перевірок технічного стану теплових пунктів, елеваторних вузлів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних пристроїв та автоматики;
  • забезпечення гідропневматичної, а у разі необхідності – хімічної промивки внутрішньобудинкових мереж;
  • теплоізоляції споруд, інженерних об’єктів та під’їздів житлових будинків до вимог нормативної та проектної документації, що повинно забезпечити належний тепловий опір огороджувальних конструкцій, вікон, дверей в опалювальний сезон;
  • перевірок засобів захисту обліку електричної та теплової енергії в умовах низьких температур;
  • протиаварійних тренувань з відповідним персоналом;
  • комплектації робочих місць персоналу оперативною та технічною документацією;
  • організацію введення в дію протиаварійних заходів у разі введення в дію графіків аварійних відключень та (або) обмежень споживання електричної енергії та потужності;
  • перегляду та внесення, за необхідності, змін до договорів на енергопостачання;
  • складання актів готовності систем теплопостачання до опалювального сезону.

    На кожному підприємстві, в установі та організації, виходячи з місцевих умов, повинні бути розроблені та введені в дію конкретні організаційні та технічні заходи щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, які в обов’язковому порядку повинні включати наведені вище заходи з конкретизацією обладнання, термінів виконання та осіб, відповідальних за виконання.

     Заходи та копія розпорядчого документу, яким ці заходи вводяться в дію підприємства, установи та організації просимо надати інспекції Держенергонагляду у Рівненській області  в термін до 15.07.2018 року за адресою: 33003, м.Рівне вул. Ак.Грушевського, 2а. (Орієнтовний Перелік Заходів по підготовці теплових господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання для забезпечення їх надійної (безаварійної) роботи в опалювальному сезоні 2018-2019р.р. які  необхідно виконати при підготовці теплових господарств до роботи  в осінньо-зимовий період можна отримати за вищезазначеною адресою). 

    За підсумками проведеної роботи на підприємстві, установі та організації створюється комісія, яка складає акт готовності енергетичного господарства до опалювального сезону.

    Копія акту після затвердження надається інспекції Держенергонагляду у Рівненській області до 01 жовтня поточного року.

    Про всі випадки порушення енергопостачання, які виникли на Вашому підприємстві, установі та організації просимо повідомляти інспекцію Держенергонагляду у Рівненській області.

    З приводу питань, які виникають в процесі підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, Ви можете звертатись до інспекції Держенергонагляду у Рівненській області . 

 

Інспекція Держенергонагляду у Рівненській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь