Боремельська громада

Рівненська область

Тільки память не старіє

Дата: 09.05.2018 14:39
Кількість переглядів: 714

Фото без опису

Збігають весни, як дзвінкі струмочки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові люди. Але не старіє, не зникає пам'ять про ті страшні  роки страждань та горя, яке випало перенести та перетерпіти нашому народу.  Один день війни… Чого він коштував – знає тільки той, хто пережив його, хто переживає його знову і знову все своє життя.  Майже кожна сім’я втратила годувальника, батька. Залишились молоді жінки - вдови, діти – сироти.  Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину  пам’яті тим, хто загинув і помер від ран, голоду та холоду у Другій світовій війні і тих хто захищав свободу і суверенність України.

Шостого травня в селі Золочівка біля Обеліска Слави  Боремельської ОТГ відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Настоятелем Свято Покровської церкви с. Золочівка  О.Сергієм  відслужено поминальний молебень за загиблими під час війни.

Особливо зворушливо звучали  слова секретаря Боремельської сільської ради Стасюк Р.І, яка нагадала, що ми у вічному боргу перед тими, хто віддав своє життя за Перемогу. В ході урочистостей було вручено нагрудний знак воїну АТО жителю с. Золочівка  Дембіцькому Миколі Петровичу за заслуги перед Батьківщиною.

Голова ради ветеранів Марушкевич З.В. зверталась до учасників заходу та підростаючого покоління, щоб вони берегли свою історію, були милосердними, шанували та поважали пам'ять про загиблих у Другій Світовій війні.

Вірші присвячені Дню Перемоги, воєнним подіям читали учні Золочівської ЗОШ: М.Стрілецька, В.Андрощук,В.Бончковський, М.Чайковський. О.Ковальчук, О.Матвійчук, А.Климчук ,В.Токар, О.Бончковська, В.Андрощук, Н.Швець, Т.Зейкан, В.Швець під керівництвом учителя української мови та літератури О.П.Чайковської та зав. клубом Н.І. Губені.

Так із року в рік перегортаємо нескінченну книгу людської памяті , час спливає швидко йде від нас та пам'ять залишається із нами.

Н.Губеня завідуюча клубом с. Золочівка.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь